L' Oiseau En Cage Revera des Nuages


Het gaat aan ons voorbij.
06/03/2013, 18:33
Filed under: Uncategorized

Het gaat aan ons voorbij. Zoveel liefde gaat aan ons voorbij. Als in een onbekende die je deur voorbij loopt, een brief die nooit werd verzonden of nooit terecht kwam. Als in mooie woorden die wij nooit zeggen. ik zie u graag. kom bij mij. hou van mij, minstens een beetje. gij maakt mij zacht om van te houden. ik ben hier, voor u. ik ga nergens heen. blijft nog een beetje. ik ben blij dat gij hier zijt.

Het gaat aan ons voorbij, het gaat aan mij voorbij.

Jíj gaat aan mij voorbij. Gij vergeet mij omdat ge mij nog niet weet. Ik verslind u nog niet vanbinnen. Ik hou u nog niet wakker. ge kent de kleuren van mijn ogen niet en hoe zacht mijn lippen kunnen zijn. Gij gaat aan mij voorbij. Wij gaan aan elkaar voorbij.

Advertenties

3 reacties so far
Plaats een reactie

Ooit heeft “Het Huis der Liefde” werkelijk bestaan. George Adé heeft daar al wat jaren geleden een roman over geschreven. Maar het proza hierboven “Het gaat aan ons voorbij” lijkt me zeer surealistisch als in de schilderijen van Delvaux, met al die koele eenzamen, die onbekwaam zijn om nog lief te hebben.

Reactie door Werner Lyssens

Gij zingt, zonder dat uw lippen bewegen. Of toch, ze bewegen, ze trillen een beetje. Maar naast het ritme van uw woorden. En toch klopt het. En of het klopt.
Gij liegt, enfin ge denkt de waarheid te liegen, gelijk heb je.
Ik spreek u een beetje tegen. Ik struikel met graagte op uw stoep en beeld mij in voor u te vallen.

Om nu gewoon “Vind ik leuk” aan te vinken vond ik stom. Ik vind het “pijnlijk mooi” en hoorde er bossa nova bij in tegenstelling tot die koele eenzamen van Werner. Enfin, bij Delvaux lees ik ook verlangen en hunkering.

Reactie door Erik H.

Verlangen en hunkering bestaan zeker bij Delvaux. De starre ogen van de vele meiden verraden gebalde verwondering. Hoe dan ook als deze beelden zouden tot leven komen slaan die om in losgeslagen hartstocht van lokkende sirenes.

Reactie door villondorleans
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: