L' Oiseau En Cage Revera des Nuages


hier niet

Ik zag het, aan de letters die ze koos, dat ze mij hier had gezocht. Tussen de proppen op de grond en de nog lauwe warmte in mijn bed. Het is al een tijd geleden, lang genoeg om het bijna niet te zijn vergeten. Ze dacht dat ik mezelf hier in woorden op de muren had geschreven, dat deze kamer de kamer van mijn ziel was. Al wist ik niet precies waarin ze geloofde, ik wist ook nauwelijks wie ze was.

Misschien kwam zij hem hier zoeken, ooit. Al had ze moeten weten, dat hij nooit lang is gebleven. Dat hij zacht was en hard als dat moest. Of zij kwam de leegte lezen, alsof er in de kamer een liefde hing die zij nog moest leren. Daar twijfelde ik niet aan. Zij kwam misschien die liefde stelen, zacht luisteren hoe het strelen gaat, hoe hij houdt van zoenen en hoe te vrijen opdat hij langer zou blijven. Zacht en liefelijk en nog en nog en vooral niet te stoppen. Want stoppen is als doodgaan.

Misschien kwam zij zoeken hoe het verdwijnen gaat als hij de deur uit gaat, hoe wreed de liefde is die zij niet kent. De liefde die ik ben. Misschien verwachtte zij het hele verhaal, als een mythe – een erg mooi en triest verzinsel – waar men van wegdroomt maar nooit bewaarheid. Misschien waren wij, en zullen wij nog erg lang zijn, een verhaal in een paar hoofden, net genoeg om voor altijd te bestaan.

Zij ademde de lucht die ik voor mezelf had bewaard, ze keek naar wat van hem was overgebleven en voorzichtig gestapeld in de kast dat hij voor deze kamer had gebouwd. Ze keek naar de vlek op de muur, volmaakt rond als een einde dat ik had geschapen. Zij luisterde naar wat zij niet verstond en wachtte misschien op mijn terugkeer. Ze zag niet dat ik de liefde meenam een andere kamer in, liefde herwon, bezong en vermenigvuldigde en dat ik herbegon.

Ze is niet lang gebleven, de klok is blijven stilstaan, zie ik nu. Zij kwam en keek en vond alleen de leegte waarmee ze was gekomen, de rest was voor haar onvindbaar.

 

Advertenties

1 reactie so far
Plaats een reactie

Misschien hingen voor haar de letters van zijn geur in de lucht, wilde ze gezwacheteld worden met een plek van zijn bestaan.
Zocht ze de leeuw die brult om haar…

Reactie door Vlindera
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: